FOTÓ- és VIDEÓRIPORT – Karácsonyi jótékonysági akciók

kicsi

A raktárban

Évek óta közösen szervezett adománygyűjtésünk folytatásaként a Gondviselés Segélyszervezet, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium, az Unitárius Óvoda, az Unitárius Bölcsőde, a Kolozsvár–Belvárosi Unitárius Egyházközség, valamint az Erdély Mentőcsoport elsősorban a diákok szüleitől és az egyházközség tagjaitól gyűjtött adományokat.

A segélycsomagok alapját a felajánlott tartós élelmiszerek, tisztálkodási szerek, játékok, tanszerek, téli lábbelik és más természetbeni adományok képezték. Ennek kiegészítéseként a Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport további élelmiszereket vásárolt – a Bethlen Gábor Alap, a Culina Nostra bisztró, a Konviktus Kft., a Mediterran Rom Kft., a Geiger Kft. és más támogatók jóvoltából.

kicsi1

Örömmel

Az Unitárius Óvoda gyermekei advent harmadik vasárnapján a kolozsvár–belvárosi unitárius templomban jótékonysági előadást mutattak be, aminek perselyes adományait szintén e célra ajánlották fel. A természetbeni adományokat és a megvásárolt élelmiszereket a segélyezett családok összetételének megfelelően csoportosítottuk. A Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport önkénteseinek segítségével a csomagok házhoz szállítására 2014. december 21–22-én került sor Kolozsváron és Aranyosszéken. Az adományokból mindösszesen 110 rászoruló családhoz jutott, amelyek összlétszáma 300 személy (családtag).

 A segélyakciókról készült szemléltető képeket a Gondviselés Segélyszervezet honlapján (www.gondviseles.org) és közösségi oldalán (Facebook) közöljük. A Szabadság napilap honlapján (www.szabadsag.ro) úgyszintén fénykép- és videoriport látható minderről. (A fotóriport ide kattintva tekinthető meg; a videoriport itt található). Kiss Olivér személyes hangvételű blogbejegyzése itt olvasható: http://koliver.wordpress.com/2014/12/23/video-es-fotoriport-csak-arra-kerem-a-joistent-ha-elvesz-vegyen-el-hamar-ne-szenvedjek/

Kategória: Uncategorized
Címke: , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s